Урок мужності

Нещодавно у ліцеї відбулася надзвичайна подія: ми нарешті дочекались зустрічі з учасниками АТО- кіборгами А.Ф.Маругою та його побратимом Мордановим В.Є. Підготувались до цієї зустрічі ретельно і творчо. Не хотілося, щоб наші гості сумували і нервували. Вони втомилися від неоголошеної війни, від канонад «Градів» і «Торнадо -С». Тож зустріли ми своїх героїв тижнем географії… з піснями: сучасними, козацькими, обрядовими та родинними. Але в центрі цього дійства була Україна - талановита, єдина і неповторна. А учасниками патріотичного заходу були учні чотирьох п»ятих класів, які, розкриваючи тему, створили справжню мистецьку палітру. Долучилися до цього заходу учні 10-х, 11-А та 11-В класів. Вони були тренерами - наставниками. Провела цей вечір і підготувала вчитель географії, завідуюча кафедрою природничих наук Недбайло Л.О. Допомагали і колишні випускники школи. Здавалось, що на сцені вокально-фольклорні гурти та фольклорно-етнографічні ансамблі. Присутні побачили весільний обряд з калиною, рушниками, барвистими хустками, з суто українським одягом, який визначається багатством оздоблення та виразністю. Козацький загін вийшов з булавами, з танцями. Здавалося, що на сцену завітали справжнісінькі запорозькі козаки. Їх виступ вселяв надію у завтрашнє сьогодення і немовби нагадував: «Ми – сильні, ми –переможемо, адже славному роду нема переводу».

/Files/images/blagodynst/urok_mujnost/DSC_3047_1.jpg /Files/images/blagodynst/urok_mujnost/DSC_3010_1.jpg
/Files/images/blagodynst/urok_mujnost/DSC_2986_1.jpg
/Files/images/blagodynst/urok_mujnost/DSC_3004_1.jpg
/Files/images/blagodynst/urok_mujnost/DSC_2984_1.jpg /Files/images/blagodynst/urok_mujnost/DSC_2999_1.jpg
/Files/images/blagodynst/urok_mujnost/DSC_2991_1.jpg /Files/images/blagodynst/urok_mujnost/DSC_3008_1.jpg

Нарешті у залі запанувала справжня тиша. Директор О.Б.Недбайло до слова запросив учасників АТО, воїнів - визволителів, наших дорогих гостей. Говорили просто, без пафосу, але так зрозуміло, що защеміла душа, а серце наповнилося світлими почуттями надії і любові. Особливо тоді, коли вони подарували нам шеврони та український прапор з прізвищами кіборгів, що захищали Донецький аеропорт. Вони зберегли прапор у запеклих боях. Саме він об»єднав усіх присутніх у залі вірою в Перемогу світла над темрявою, добра над злом, життя над смертю.

/Files/images/blagodynst/urok_mujnost/DSC_3000_1.jpg /Files/images/blagodynst/urok_mujnost/DSC_3063_1.jpg
/Files/images/blagodynst/urok_mujnost/DSC_3001_1.jpg /Files/images/blagodynst/urok_mujnost/DSC_3007_1.jpg
/Files/images/blagodynst/urok_mujnost/DSC_3019_1.jpg /Files/images/blagodynst/urok_mujnost/DSC_3029_1.jpg
/Files/images/blagodynst/urok_mujnost/DSC_3069_1.jpg /Files/images/blagodynst/urok_mujnost/DSC_3071_1.jpg

На останок ліцеїсти подарували Леоніду Федоровичу і Вадиму Євгеновичу «море» квітів і наші герої вперше за вечір посміхнулися. Добра, радості, благополуччя, миру і спокою Вам в душі.

/Files/images/blagodynst/urok_mujnost/DSC_3046_1.jpg /Files/images/blagodynst/urok_mujnost/DSC_3031_1.jpg
/Files/images/blagodynst/urok_mujnost/DSC_3085_1.jpg /Files/images/blagodynst/urok_mujnost/DSC_3039_1.jpg
/Files/images/blagodynst/urok_mujnost/DSC_3054_1.jpg /Files/images/blagodynst/urok_mujnost/DSC_3100_1.jpg

Цей патріотичний захід спонукав кожного з нас ще раз замислитися над вічними цінностями життя, дав добру нагоду наповнити свої серця любов»ю і добротою, зміцнив кожного з нас духовно. А головне - урок мужності став дороговказом щодо відродження української нації і ствердження Української держави.

Слава Україні!

Кiлькiсть переглядiв: 487

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.