Повернутися до звичайного режиму

Рекомендації соціального педагога

Соціально-психологічна служба школи

Коронавірус: Як впоратися з панікою

/Files/images/sotsalniy_pedagog/насайт2.jpg

/Files/images/sotsalniy_pedagog/Image 5.jpg

Вітаємо на сторінці соціального педагога: Василенко Н.Г. та Карнаух Л.В.

Тема над якою працює ліцей «ЕКО»№198 в (2019-2020 н.р.):

" Вивчення та налагодження міжособистісних стосунків в учнівських колективах. Попередження шкільного цькування"

Організація діяльності соціально-психологічної служби в системі освіти України забезпечується практичним психологом та соціальним педагогом і здійснюється на основі законів та інших нормативно - правових документів України.

/Files/images/sotsalniy_pedagog/Image 6.jpg

ЯК ПЕРЕЖИТИ КАРАНТИН

під час напруження, тривоги, стресу чи паніки

ЩО РОБИТИ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ?

МОЖНА ПОДИВИТИСЯ ЦІКАВІ МУЛЬТФІЛЬМИ, ПРОЧИТАТИ ХУДОЖНЮ ЛІТЕРАТУРУ, КАЗКИ З ГЛИБОКИМ СЕНСОМ РАЗОМ

/Files/images/sotsalniy_pedagog/Image 7.jpg

Наразі в нашому житті Крантин! Тому у багатьох людей виникає паніка. Паніка –— несвідомий, нестримний страх, викликаний небезпекою, що охоплює людину. На сьогоднішній час цей страх – Коронавірус, який є загрозою, і в умовах нестабільності, у тривозі за своє життя і здоров’я близьких,ми можемо втратити критичне мислення і впасти в панічні стани.

То що ж нам робити? Потрібно впоратися зі стресом та перетворити карантин на цінний час зі своїми близькими. Ми підібрали для вас варіанти, щоб корисно провести час вдома з дітьми в умовах карантину.

/Files/images/sotsalniy_pedagog/Image 8.jpg

1. Фільтруйте інформацію, яку сприймаєте

Оберіть для себе декілька авторитетних осіб чи джерел від яких іде суха, фактична інформація, без зайвого аналізу ситуації та особистісних оціночних суджень просто, щоб бути в курсі новин.

2. Ваші емоції та почуття.Коли сім’я знаходяться в обмеженому просторі, закономірно, що виникає досить багато різноманітних ситуацій, на які ми так чи інакше реагуємо. Дуже важливо в цей момент зрозуміти, які саме у вас почуття – страх, злість, тривога, лють, роздратування чи яке-небудь інше і відчути, що саме їх викликало. Ви можете злитись на вимкнення світла, коли ви не зберегли свою роботу на комп’ютері і через це сильно накричати на дитину, яка в даний момент просила вас погратися. Намагайтесь розмежовувати, які саме почуття і до кого чи чого, ви відчуваєте. Краще обговорити з дітьми свої та їхніпочуття та емоції, і що все це нормально, просто треба їх вчитися контролювати.

/Files/images/sotsalniy_pedagog/на сайт.jpg

3. Не приховуйте власні переживання стосовно карантину.Діти все відчувають, вони розуміють, що є певне напруження і батьки стривожені. Необхідно спокійно пояснити дітям ситуацію простою та зрозумілою мовою, без зайвої паніки сказати про свої відчуття занепокоєння та тривоги і розповісти про елементарні правила особистої гігієни, які можуть захистити від вірусів (регулярно мити руки, не брати нічого брудного до рота, зайвий раз не цілуватися і не обійматися…). Для маленьких дітей ці правила можна перетворити на гру.

/Files/images/sotsalniy_pedagog/Image 9.jpg

4.Організуйте дітям ігрову діяльність.Під час карантину можна пограти в різні навчальні ігри або розважальні. І не має значення скільки вашій дитині років, вони всі люблять гратися))) це можуть бути як розвивальні ігри, так і настільні, на розвиток мислення, уваги та комунікації.

/Files/images/sotsalniy_pedagog/Image 11.jpg

5. Переглядайте з дітьми мультфільми, відео та фільми

Зробіть собі міні ритуал, перегляд щовечора нового мультику. Зробити це можливо, і у вас зміцниться емоційний зв'язок з дітьми.

/Files/images/sotsalniy_pedagog/Image 13.jpg

6. Залиште час на себе.

Насправді батьки легко можуть взаємодіяти зі своїми дітьми, якщо мають на це сили. І тут головне зрозуміти, що в даний період карантину не всі ваші дії повинні мати якийсь сенс. Наразі нам необхідно навчитись отримувати задоволення від процесу, від дії а не від результату. Спробуйте зрозуміти, що підходить більше для вас – перегляд фільмів, рукоділля, читання книг, онлайн-навчання, спорт вдома те що вам приноситиме задоволення!

/Files/images/sotsalniy_pedagog/Image 15.jpg

Здоров’я всім і пам’ятайте – карантин скоро скінчиться!

Кiлькiсть переглядiв: 217

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.